Hoe moet je ankeren?

Het is cruciaal te weten hoe je moet ankeren. De meeste schippers gebruiken hun anker bijna nooit

Lees verder
Motorboten

Een motor boot is een vaartuig dat is aangedreven door, zoals de naam al aangeeft, een motor. Mot

Lees verder
Groot vaarbewijs

Voor het beroepsmatig varen over wateren is te allen tijde het Groot Vaarbewijs vereist. Dit vaar

Lees verder
VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN?

Wat is watersport

Wanneer we in het woordenboek het woord watersport opzoeken, dan vinden we de volgende omschrijvingen: 'Sport die in het water of op het water wordt uitgeoefend' en 'Waterrecreatie waarbij gebruik wordt gemaakt van een plezier vaartuig' en 'Sport die op of in het water wordt uitgeoefend, zoals zeilen en zwemmen'. De soort watersport die wij hier op deze website bedoelen is de waterrecreatie waarbij gebruik gemaakt wordt van een vaartuig. Hiermee bedoelen we voornamelijk boten, zeilboten, jachten, sloepjes en kano's.

Optimaal gebruik maken van je boot

Watersport en plezier op het water is voor ons Nederlanders een bezigheid waar veel energie in gestoken wordt tijdens de zomermaanden. Doordat wij in een Noordzee klimaat leveren hebben wij vier seizoenen die stuk voor stuk andere temperaturen en weersomstandigheden met zich meebrengen. Onze zomer duurt maar 3 maanden en wie een boot heeft wilt hier natuurlijk wel optimaal gebruik van kunnen maken.

Welke watersporten zijn er in Nederland

In ons landje zijn er een aantal watersporten die erg populair zijn. Deze zijn het varen met een boot of zeilboot, wedstrijd zeilen, wind- en kitesurfen, waterskiën, wakeborden en duiken. De laatstgenoemde komt echter niet erg vaak voor omdat Nederland geen heldere wateren heeft en geen koraal heeft. In Nederland wordt het meest gebruik gemaakt van het pleziervaren op motorboten. Een motorboot is een mechanisch aangedreven vaartuig met een motor. De motor is aangesloten op een schroef die in het water ligt. Net zo als een autocilinder een as aanstuurt die gaat draaien wanneer je gas geeft, gaat de schroef draaien wanneer je gas geeft op een boot. Dit is dus een leuke en spannende manier van watersporten die in Nederland erg populair is.