Klein vaarbewijs

Ben je een pleziervaarder en ben je in het bezit van je eigen? Ongeacht of het nu gaat om een gro

Lees verder
Groot vaarbewijs

Voor het beroepsmatig varen over wateren is te allen tijde het Groot Vaarbewijs vereist. Dit vaar

Lees verder
Vakantie aan het water boeken? Leuke regio's, campings en vakant

Een vakantie aan het water is een perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te

Lees verder
VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN?

Boot reinigen

Het is erg gemakkelijk om zelf je boot te reinigen. Het is dan ook wel zo slim om dit af en toe te doen zodat je boot er weer tip top uitziet, elke keer als je gaat varen. Je boot wordt dagelijks blootgesteld aan vervuilingsinvloeden. Enkele van deze vervuilingsinvloeden zijn onder andere zure regen, zoutaanslag, zwarte strepen of kalkaanslag. Regelmatig een poetsbeurt aan je boot uitvoeren is natuurlijk een bezigheid die van belang is wanneer je van je kostbare bezit houdt.

Bovenschip onderhoud

Wanneer we over het schoonmaken van een schip spreken dan kunnen we het hebben over onderschip onderhoud en bovenschip onderhoud. Onderhoud van het bovenschip is heel anders dan onderhoud van het onderschip. Je boot is je kostbare bezit, vooral als je een boot hebt met een fiks prijskaartje. Voor het schoonmaken van je boot heb je verschillende producten nodig. Het is echter ook mogelijk om hier een specialistisch bedrijf voor in te huren die je boot elk jaar grondig schoonmaken. Dit zal de levensduur van je vaartuig zeker ten goede komen.

Onder schip onderhoud

Als je je boot uit het water haalt dan zul je merken dat wanneer de onderkant van je boot eigenlijk wit is, deze geel is geworden of zelfs algengroei heeft. Dit komt omdat de onderkant van een schip natuurlijk onderwater zit en aan andere stoffen blootgesteld wordt dan de bovenkant van een boot of schip. Producten voor het reinigen van de onderkant van de boot kunnen onder andere zijn vaaraanslagverwijderwaar, zuurreiniging, Teak reiniger en kunststof reiniger. Wanneer je een zeilboot hebt, is het natuurlijk ook belangrijk dat je een schoon zeil hebt. Het zeil kan namelijk ook vies worden. Meestal komt dit door stof die door de wind is meegevoerd of vogelpoep dit op het zeil is gekomen. Hier is ook aparte reinigingsvloeistof voor op de markt gebracht.

Artikelen

Algenaanslag

Algen zijn net als schimmels organismen. Echter zijn algen andere organismen. Ze zijn een verzamelnaam van organismen die eenvoudige lichtenergie of fotosynthese gebruiken om te kunnen groeien. Ze kunnen zowel eencellig zijn als meercellig. Wanneer we over meercellige algen spreken dan komen we al gouw uit bij de complexere organismen als wie

Lees meer...

Schimmel

Er zijn verschillende soorten vuil die je boot kunnen vervuilen. Één van deze soorten vuil is schimmel. Dit is erg hardnekkig en het is beter wanneer dit zo snel mogelijk wordt verwijderd. Het is natuurlijk zo dat de professionele producten die je kunt bestellen bij leveranciers het beste  werken voor de bestrijding maar er

Lees meer...