Vakantie aan het water boeken? Leuke regio's, campings en vakant

Een vakantie aan het water is een perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te

Lees verder
Jachten

Wanneer we over jachten spreken dan hebben we het over grote motorboten of schepen die veel motor

Lees verder
Hoe moet je ankeren?

Het is cruciaal te weten hoe je moet ankeren. De meeste schippers gebruiken hun anker bijna nooit

Lees verder
VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN?

Schimmel

Er zijn verschillende soorten vuil die je boot kunnen vervuilen. Één van deze soorten vuil is schimmel. Dit is erg hardnekkig en het is beter wanneer dit zo snel mogelijk wordt verwijderd. Het is natuurlijk zo dat de professionele producten die je kunt bestellen bij leveranciers het beste  werken voor de bestrijding maar er zijn ook andere manieren. Zo kun je met eigen huis tuin en keuken middelen ook je boot weer schoon en fris maken.

Schimmels

Schimmels zijn micro-organismen die tot de fungi familie behoren. Ze onderscheiden zich van bacteriën en bestaan meestal uit lange sporen die er uitzien als haren. Schimmels voeden zich anders dan bacteriën. Ze komen meestal voor in vochtige ruimtes. Schimmels zijn hetrotroof dat betekent dat ze natuurlijke of organische bouwstenen nodig hebben om te kunnen groeien.
Schimmels bestaan uit draden die sporen genoemd worden. Schimmels verschillen per type in voortplanting. Je kunt een schimmel soort identificeren door middel van de kleur en structuur. Er zijn ook verschillende stadia van een schimmel.

Verwijderen van de schimmel

Schimmels kun je zelf gemakkelijk verwijderen. Het is natuurlijk wel zo slim om dit met professionele middelen die er speciaal voor zijn gemaakt maar wanneer je geld wilt besparen is het wel zo makkelijk om eigen huis tuin en keukenproducten te gebruiken voor de reiniging. Schimmelaanslag is zeer makkelijk te verwijderen door middel van zout en azijn. Schimmels kunnen namelijk niet zo goed tegen deze producten en als je maar hard genoeg schrobt dan komt het helemaal goed. Ook bleekmiddel werkt uitstekend. Let bij gebruik van bleekmiddel wel op dat je dit niet toepast op gekleurde stoffen want bleekmiddel kan de kleur er nog wel eens uittrekken