Algenaanslag

Algen zijn net als schimmels organismen. Echter zijn algen andere organismen. Ze zijn een verzame

Lees verder
Groot vaarbewijs

Voor het beroepsmatig varen over wateren is te allen tijde het Groot Vaarbewijs vereist. Dit vaar

Lees verder
Schimmel

Er zijn verschillende soorten vuil die je boot kunnen vervuilen. Één van deze soort

Lees verder
VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN?

Jachten

Wanneer we over jachten spreken dan hebben we het over grote motorboten of schepen die veel motorkracht hebben, een zeer hoge mate van comfortabel interieur hebben en vaak alleen voor de rijkeren onder ons te betalen zijn. Een jacht kan zowel een motorboot als een zeilboot zijn. In het begin werd de naam jacht gegeven aan kleine lichte schepen die dienden voor het voeren van oorlog. De naam jacht werd bedacht door de Vlaamse prins Mauritz. Het is pas na de tachtig jarige oorlog genoemd naar een comfortabel vervoersmiddel. De jachten dienden in tijden van oorlog voor het opjagen van grote schepen, ze te omsingelen en te bestoken met kanonnen. Doordat de jachten vol met kanonnen  waren beladen maar klein waren waren ze moeilijker te raken door vijandige oorlogsschepen.

Soorten

Jachten zijn in verschillende soorten in te delen. Je kunt jachten onderverdelen in plezierjachten, zeiljachten en sloepen. Deze soorten jachten zijn verschillend in functionaliteit en handigheid. Zo zul je met een sloep niet zo snel in ruwe weersomstandigheden kunnen varen. Een sloep heeft namelijk geen cabine, of maar een hele kleine. Ze worden veelal gebruikt voor puur en alleen maar pleziervaartjes met goed weer. Een motorjacht is in alle weersomstandigheden te gebruiken. Een zeiljacht in principe ook wel maar wanneer het stormt dan is dit misschien niet altijd even gunstig.

Jachten anno nu

Wanneer we hedendaags over jachten spreken dan spreken we uiteraard van dure grote boten die of door motoren zijn aangedreven of door de wind (zeiljachten). Meestal varen de rijkere mensen rond met jachten. Een jacht kun je ook huren met een paar vrienden. Als  je een jacht huurt kun je ervoor kiezen om zelf te varen of om een kapitein mee te huren. Op deze manier kun je voor relatief weinig geld plezier hebben op het water en genieten van hetzelfde comfort als de miljonairs.