Jachten

Wanneer we over jachten spreken dan hebben we het over grote motorboten of schepen die veel motor

Lees verder
Schimmel

Er zijn verschillende soorten vuil die je boot kunnen vervuilen. Één van deze soort

Lees verder
Groot vaarbewijs

Voor het beroepsmatig varen over wateren is te allen tijde het Groot Vaarbewijs vereist. Dit vaar

Lees verder
VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN?

Zeilboten

Men onderscheidt zeilboten in jollen en zeiljachten. Zeiljachten zijn in vergelijking met jollen vele malen comfortabeler. Zeilboten kunnen naast een onderverdeling in zeiljachten en jollen ook verdeeld worden in race-zeilboten en niet-race zeilboten. Racezeilboten worden regattas genoemd . Een zeilboot is een boot die wordt aangedreven door de wind. De wind blaast in een zeil en daardoor gaat de boot vooruit. Zeilboten zijn milieuvriendelijker dan motorboten. Zeilboten waren de allereerste boten waarmee de mens lange reizen ging maken. Omdat er in de meeste gevallen niet meer geroeid hoefde te worden. Roeispanen waren wel nog aanwezig. De VOC schepen van de Gouden Eeuw van Nederland waren zeilschepen van topklasse.

Populariteit

Zeilboten zijn over het algemeen best populair in Nederland. Vooral aan de kustgebieden schijnt zeilen meer in trend te zijn. Nederland kent dan ook veel scouting verenigingen die zich bezighouden met zeil en water activiteiten. De eerste zeilboten komen uit Nederland. Reden hiervoor is dat het aan de kust veel waait en dat we véél water hebben in Nederland waardoor zeilen als sport prima te doen is in Nederland. Ook tijdens een vakantie aan het water is zeilen is een van de populairste bezigheden.

kleine zeilboten

Kleine zeilboten zijn meer in trek dan grote zeilboten of zeiljachten. Dit komt omdat het nu eenmaal een kunst is om heel goed te kunnen zeilen. Zeilboten die een redelijke grote hebben vergen vaak personeel of extra mankracht om ze te kunnen varen. Daarom zijn kleine zeilboten veel meer in trek en veel populairder. Een kleine zeilboot kun je met 1 of 2 man goed genoeg besturen en zijn natuurlijk ook veel goedkoper. Zeilen is ook nog eens een keer een populaire watersport in Nederland. De Nederlandse teams scoren hoog in het wereldklassement. Doordat hier veel wind staat aan de kust, is deze sport zeer goed te beoefenen.