Algenaanslag

Algen zijn net als schimmels organismen. Echter zijn algen andere organismen. Ze zijn een verzame

Lees verder
Schimmel

Er zijn verschillende soorten vuil die je boot kunnen vervuilen. Één van deze soort

Lees verder
Jachten

Wanneer we over jachten spreken dan hebben we het over grote motorboten of schepen die veel motor

Lees verder
VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN?

Klein vaarbewijs

Ben je een pleziervaarder en ben je in het bezit van je eigen? Ongeacht of het nu gaat om een grote motorboot, een zeilboot of een rubberbootje: wie op het water vaart met een boot die harder gaat dan 20km/u óf langer is dan 15 meter, dient in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Het klein vaarbewijs geeft recht om te varen op kleine wateren als rivieren, kanalen en meren. Met een klein vaarbewijs mag je dus niet op de open zee varen. Doe je dit toch? Dan ben je uiteraard strafbaar. Een handig weet je om te weten is dat je op een Jetski ook in het bezit dient te zijn van Klein Vaarbewijs 1.

Klein Vaarbewijs 1

Klein Vaarbewijs 1 is het vaarbewijs dat uitsluitend is bestemd voor pleziervaarders in (motor)boten die harder gaan dan 20km/u. Wanneer je in het bezit bent van een roeibootje, dan heb je geen vaarbewijs nodig. Het Klein Vaarbewijs 1 is het meest gebruikte pleziervaarders vaarbewijs. Met Klein Vaarbewijs 1 mag je officieel op schepen varen die maximaal een lengte hebben van 25 meter. Ook ben je gerechtigd om met het Klein Vaarbewijs 1 een aantal passagiers van 12 te vervoeren. Je mag met Klein Vaarbewijs 1 varen op de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer en het Markermeer.

Klein Vaarbewijs 2

Het Klein Vaarbewijs 2 wordt vaak verward met het Groot Vaarbewijs maar dit is misvatting. Het Klein Vaarbewijs 2 geeft bevoegdheid tot het bevaren van alle wateren in Nederland behalve het bevaren van de Noordzee.