Zeilboten

Men onderscheidt zeilboten in jollen en zeiljachten. Zeiljachten zijn in vergelijking met jollen

Lees verder
Jachten

Wanneer we over jachten spreken dan hebben we het over grote motorboten of schepen die veel motor

Lees verder
Groot vaarbewijs

Voor het beroepsmatig varen over wateren is te allen tijde het Groot Vaarbewijs vereist. Dit vaar

Lees verder
VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN?

Over ons

Wij van Watersportnet.nl vinden het belangrijk om mensen die geïnteresseerd zijn in boten van goede informatie te voorzien. Heb jij een boot of ben jij van plan een boot te gaan kopen? Dan heten wij jou van harte welkom op deze website. Ook wanneer je niet van boten houdt maar wel een watersport fan bent, dan ben je hier op watersportnet aan het goede adres. Hier zul je alle informatie vinden die te maken heeft met boten, soorten boten, dingen die te maken hebben met het schoonhouden van boten, soorten ankers en hoe je moet ankeren en nog veel meer.

Watersportnet is er voor jou

Watersportnet is er inderdaad voor jou en alle mede geïnteresseerden die meer willen weten over boten. Wellicht heb je al veel kennis over varen en vaartuigen, maar wil je deze kennis graag een beetje uitbreiden. Wist jij bijvoorbeeld dat er verschillende soorten vuil op je boot kunnen komen door het varen? Veel van deze vuiltjes worden veroorzaak micro organismen als schimmels of door eencelligen zoals algen. Zulk vuil vereist een grondige aanpak qua reiniging.

Informatie over het vaarbewijs

Niet alleen is watersportnet er voor jou om je van interessante informatie te voorzien omtrent boten, jachten, ankers en het schoonhouden van boten. Watersportnet is er ook om jou te informeren over alles wat te maken heeft met het halen van het vaarbewijs. Wist jij dat er verschillende soorten vaarbewijzen zijn? Zo heb je het kleine en het grote vaarbewijs. Het kleine vaarbewijs is er voor pleziervaarders en deze is weer onder te verdelen in het klein vaarbewijs 1 en het klein vaarbewijs 2. Het grote vaarbewijs is voor beroepsmatige schippers en pleziervaarders doe een grote jacht hebben die meer dan 25 meter lang is. Ben je nieuwsgierig? Lees dan de verschillende artikelen op deze site!